Doğum Günü Konsept Fikirleri

Diş Parti Malzemeleri Kapıda Ödeme

Diş Buğdayı Gelenekleri Neler Blog

Diş parti malzemeleri kapıda ödeme ile birlikte miniğinize ait diş partisini renklendirebilirsiniz. Çok eski bir gelenek olan diş buğdayı geleneği şu an birtakım yeniliklere uğramış ve bir parti konseptine dönmüştür. Diş buğdayı geleneği tarihte, bebeğin ilk dişi görüldüğünde diş buğdayı etkinliğinin yapılabileceğine işaret ederdi. Bu partiye sevdiklerinizi de davet ederek miniğinizin ilk dişini kutlayabilirsiniz. Gelenekçi bir anneyseniz ve bu partiyi aslına uygun bir şekilde düzenlemek istiyorsanız partiyi diş buğdayı ile birlikte börek, tatlı ve kek gibi yiyecekler ile donatabilirsiniz.

Diş Buğdayı Süsleri Kapıda Ödeme

Diş buğdayı partisine konu olan çeşitli malzeme alternatifleri bulunur. Diş buğdayı süsleri kapıda ödeme olanağı ile birlikte bu güzel günü daha renkli hale güvenilir bir şekilde getirebilirsiniz. Parti konseptine uygun olarak üstünde diş sembolünün bulunduğu çeşit çeşit süsler, çatal, bardak ve kaşıklar, kürdanlar, buzdolabı magnetleri, peçeteler be flamalar gibi çeşitli malzemelerin bir arada bulunduğu setleri erişilebilir fiyatlar ile kapıda ödeme imkânı ile satın alabilirsiniz. Miniğinizin ilk dişini kutladığınız bu eşsiz partide cinsiyete göre pembe veya mavi renkleri tercih edebilirsiniz. Patlamış mısır kâselerinden harfli çıkartmalara kadar aklınıza gelebilecek her türlü parti malzemesine erişim sağlayarak unutulmaz bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Diş Buğdayı Parti Malzemeleri

Miniğinizin ilk dişini kutlayacağınız partiyi evinize ait herhangi bir odada yapabileceğiniz gibi bahçe veya parkta da yapabilirsiniz. Yapılan mekân her ne olursa olsun, bu partide kullanacağınız malzemeler sizi ve davetlileri farklı bir atmosfere sürükleyecektir. Evde yapılan partilerde, seçeceğiniz ürün konusunda daha özgür hareket edebilirsiniz. Bu özgürlük durumu bahçe ya da parkta yapacağınız partilerde istemeden de olsa kısıtlanabilir. Her koşula uygun hazırladığımız malzemeler ile bu durumun önüne geçebilirsiniz. Diş buğdayı partisinin en önemli detaylarından biri de davetlilerinize vereceğiniz hatıra magnetleridir.

Diş Buğdayı Gelenekleri Neler?

Aslında diş buğdayı partisinde yapılması gereken pek çok ritüel bulunur. Bunlardan biri pişirilen diş buğdayını yere oturtulmuş bebeğin üzerine dökme ritüelidir. Bu ritüele göre ilk önce diş buğdayı pişirilir ve ardından soğutularak bir avuç şeklinde bebeğin başına dökülür. Diğer bir geleneksel ritüele göre ise miniğin üzerinde kalmış buğdaylar toplanarak bir ipe dizilir. Örtü üzerinde toplanmış buğdaylar ise kuşlara verilir; bu şekilde bebek için hayırlı bir gelecek dilenmiş olur. Öte yandan bebeğin ilerideki meslek seçimleri ile ilgili bir ritüel yapılması da beklenir. Buna göre, bebeğin ileride seçmesi istenen meslekleri temsilen bazı malzeme ve eşyalar belirlenir. Ardından bebek tüm bu eşyalara eşit uzaklıkta olan bir yere oturur. Bebek hangi eşyaya uzanırsa gelecekte bu mesleği seçeceğine inanılır. Bilimsel dayanağı olmayan bu gelenekler, günümüzde eğlence amaçlı yapılıyor.

Diş Buğdayının Pişirilmesi

Diş buğdayını pişirme konusunda internet üzerinde çeşit çeşit tarif olmakla birlikte bu tariflerin tamamında ortak malzemelerden söz etmek mümkündür. Bu tariflerden biri ise şu şekildedir: 4 su bardağı buğdayı 1 su bardağı haşlanmış nohut, leblebi şekeri, badem, fındık, nar ve ceviz gibi çeşitli malzemeler ile karıştırabilirsiniz. Bu atıştırmalık bebeğinizin diş buğdayı partisinin sembolü olarak kabul edilir. Kuruyemiş ve atıştırmalıkları ezer ve diş buğdayını bu şekilde sunarsanız tadı daha lezzetli ve tercih edilebilir olacaktır. Öte yandan görünüşü gelen davetlilerin daha fazla dikkatini çeken bir yapı alacaktır. Diş buğdayı partinizi renklendirecek en güzel malzemelere ulaşmak ve ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir